Producatorul de anvelope Michelin a raportat o scadere la 360 milioane euro a profitului net din 2008, adaugand ca piata de profil, afectata de criza auto, va avea o evolutie mai slaba in primul semestru din 2009, fata de anul trecut, arata Reuters.
Analistii estimeasera un profit net de 512,2 milioane euro. Compania inregistrase in 2007 un profit net de 774 milioane euro.

Michelin a trebuit sa reduca productia spre finalul lui 2008, in contextul scaderii vinzarilor pe piata auto, suferind costuri de 224 milioane euro in urma intreruperii productiei, potrivit NewsIn.

Totodata, vanzarile auto din Europa au scazut cu 27% in ianuarie, potrivit datelor asociatiei constructorilor auto europeni, ACEA, relevate vineri.

Profitul operational a scazut cu 44,1%, la 920 milioane euro, sau 5,6% din vanzari, fata de estimarile analistilor, de 1,06 miliarde euro.

Per total, vanzarile grupului au scazut cu 2,7%, la 16,408 miliarde euro, fata de estimarile analistilor chestionati de Reuters, de 16,473 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri