Numarul de noi inmatriculari de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a scazut cu 11,8% in primul trimestru al anului 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar cel al vehiculelor pentru transportul marfurilor cu 41,6%, se arata intr-un comunicat transmis de INS.
Potrivit Institutului National de Statistica (INS), in ceea ce priveste inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor, cea mai semnificativa scadere s-a inregistrat la categoria autocare, autobuze si microbuze, numarul inmatricularilor fiind cu 77% mai mic fata de trimestrul I 2008. In plus, numarul inmatricularilor noi de autoturisme a scazut cu 9,3%, in timp ce categoria motorete si motociclete a inregistrat o scadere cu 49,6%.

In comunicatul INS se mai arata ca la transportul de marfuri, categoria autotractoare si autoremorchere a inregistrat cea mai semnificativa scadere, de 96,1%, citeaza NewsIn.

Totodata, comparativ cu trimestrul IV 2008, numarul inmatricularilor noi la vehiculele rutiere pentru transportul pasagerilor a scazut cu 44,0%, iar la vehiculele rutiere pentru transportul marfurilor cu 38,9%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri