Producatorul auto francez Renault a decis sa vanda 138 din activele imobiliare pe care le detine la nivel european, in valoare de un miliard euro, ca sa-si reduca datoriile, ce au urcat la 7,9 miliarde euro la finalul anului trecut, a anuntat cotidianul francez Le Monde, citat de NewsIn.
Intentia grupului de a vinde o sesime din patrimoniul imobiliar pentru a-si imbunatati situatia financiara a fost confirmata de un reprezentant sindical, care a precizat ca acest fapt "nu va avea niciun impact asupra angajatilor".

Situatia financiara a grupului Renault este tensionata, dupa ce datoriile i-au crescut cu 4,5 miliarde euro in cursul semestrului doi din 2008. Renault vrea sa renunte la 72 de imobile din Franta din totalul de 138, in perioada 2009-2010, insa intentioneaza sa ramana chirias al acestora.

Centrul tehnic de la Guyancourt (Yvelines), unde sunt concepute modelele noi, si activele imobiliare industriale nu vor fi incluse insa in acest proiect, ci doar imobilele cu caracter tertiar, logistic si comercial.

Renault a renuntat la 6.400 de angajati, dupa ce la finalul anului trecut preconiza 6.000 de disponibilizari, din care peste 4.400 provin din Franta, potrivit directorului de resurse umane al grupului, Gerard Leclercq.

In primul trimestru, constructorul francez de autoturisme a afisat o scadere cu 31% a vanzarilor, la 7,08 miliarde euro, sub estimari, si a confirmat ca se axeaza pe generarea unui aflux pozitiv de capital in 2009.

Renault, care detine Automobile Dacia, a mai anuntat ca, in luna aprilie, vanzarile Dacia pe piata franceza, au avut o valoare aproximativ similara cu cele din aprilie 2008 (scadere de 0,1%), insa cumulate pe primele patru luni, vanzarile au scazut cu 9% fata de perioada similara a anului trecut. Astfel, Dacia a avut 3.580 de masini noi inmatriculate in Franta, dintre care mai mult de 1.700 au fost model Sandero.

Cota de piata a Renault, in Franta, s-a stabilizat, in luna aprilie, la 23,2%, in crestere cu 0,3% comparativ cu aprilie 2008. Pe o piata in scadere cu 7%, inmatricularile de autovehicule Renault au scazut cu 6,3%. Cel mai bine vandut model din gama constructorului francez ramane citadina compacta Modus, cu peste 10.000 de inmatriculari avand o crestere a vanzarilor de 87%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri