Porsche Romania, importatorul Volkswagen pe plan local, ne-a furnizat un clip care prezinta imagini cu noua generatie VW Polo, model ce va ajunge in toamna in Romania.
Volkswagen a prezentat cea de-a cincea generatie Polo la Salonul Auto de la Geneva. Productia noului VW Polo a inceput in martie, iar lansarea pe pietele din Europa este programata pentru ultima saptamana a lunii iunie.

Noul Polo este construit pe platforma noului Seat Ibiza si dispune de sapte motorizari, cu puteri intre 60 CP si 105 CP, spatiu mai mare in interior si un design cu trasaturi imprumutate de la Golf VI si Scirocco.

Polo are un motor nou turbo, de 1,2 litri 105 CP, consumul mediu fiind de 5,5 litri/100 km. O alta nouate este TDI-ul de 1,6 litri, care produce 90 CP si al carui consum mediu, in combinatie cu pachetul BlueMotion, este de 3,8 litri/100 km, emisiile de CO2 fiind de 96 grame/kilometru.

VW ofera pentru noul Polo cutia de viteze DSG cu 7 trepte. In echiparea standard, noul VW Polo vine cu airbag-uri si sistemul ESP.

Cum va arata noul Polo... on PhotoPeach

Interiorul are un nou tablou de bord, cu afisaj asemanator noului Golf si o noua consola centrala, cu o alta interfata pentru unitatea audio/navigatie, dar si un nou volan.

Din 2010 este asteptat si un Polo GTI cu un motor de 1,4 litri 181 CP (133kW, 250 Nm). In echiparea standard Polo GTI are o cutie manuala cu 6 trepte, iar optional poate primi o cutie DSG cu 7 trepte.

Constructorul auto intentioneaza sa produca noul Polo si la fabrica din Mexic, pentru comercializarea pe piata americana in 2011, iar in Africa de Sud ar putea fi fabricat la Eastern Cape pentru a fi comercializat din 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri