Constructorul de automobile de lux Porsche, care se confrunta cu dificultati financiare, a respins oferta companiei Volkswagen, care dorea o fuziune intre cele doua grupuri.
"Volkswagen a inaintat o oferta, dar pentru compania noastra, nu reprezinta un obiectiv", a declarat purtatorul de cuvant al Porsche.

Prin urmare, imprumutul de 10,75 miliarde euro acordat de un consortiu de banci va trebui rambursat cat mai rapid, a mai spus oficialul Porsche, informeaza NewsIn.

Presa internationala a scris ca grupul Porsche a acuzat Volkswagen si landul Saxonia Inferioara, actionarul cheie al VW, de santaj, dupa ce grupul auto i-a fixat un ultimatum pana luni, 29 iunie, ca sa accepte fuziunea.

Volkswagen a fixat un termen limita pentru luni, 29 iunie, pana la care Porsche trebuie sa decida daca accepta un plan de fuziune al celor doi producatori auto, potrivit editiei online a The Wall Street Journal.

Potrivit publicatiei germane Der Spiegel, planul prevede ca Volkswagen sa preia 49% din afacerea de masini sport a Porsche, pentru 3-4 miliarde euro, iar directorul executiv al Porsche, Wendelin Wiedeking, si presedintele companiei, Wolfgang Porsche, trebuie sa dea un raspuns pana la finalul acestei luni.

Volkswagen a amenintat ca ar putea sa ceara ca Porsche sa ramburseze in septembrie creditul de 700 milioane euro pe care i l-a acordat in luna mai, daca Porsche respinge oferta, informeaza NewsIn.

In replica, Wolfgang Porsche si adjunctul sau, Wolfgang Porsche, un reprezentant al angajatilor, au precizat, intr-un comunicat de presa, ca au primit un ultimatum de la Volkswagen si landul Saxonia Inferioara, pe care il resping.

"Nu vom accepta santajul. Ultimatumurile nu-si au locul in secolul XXI", au declarat cei doi, in comunicat.

Porsche este actionarul majoritar al Volkswagen, la care detine 51% din actiuni, participatie la care a ajuns indatorandu-se masiv, cu 9 miliarde euro. Miza operatiunii era atingerea unei participatii de 75% din capitalul Volkswagen, ce ar fi permis Porsche sa obtina acces la lichiditatile importante ale VW.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri