Modificarea taxei auto ar putea trimite clientii de masini noi low-cost catre cele second-hand, comerciantii de autoturisme noi Euro4 cu motorizari sub 2.000 cc vor inregistra vanzari mai mici, a declarat Cristi Milea, seful retelei de dealeri AutoItalia.
“Implementarea taxei auto la masinile Euro 4 ar fi trebuit sa creeze o aglomeratie de cereri pana la finalul anului, insa nu s-a intamplat asa. Anul viitor cred ca masura va fecta in special segmentul masinilor populare, cele premium sunt exceptate intrucat majoritatea au motoare de peste 2.000 cc. Este o problema pentru toate marcile auto care comercializeaza masinile populare. Este posibil sa asistam la o deturnare a clientului de vehicule noi low-cost catre cele second-hand”, a precizat Milea, la inaugurarea complexului auto integrat din Colentina.

Persoanele care-si cumpara anul viitor masini cu Euro 4 sub 2.000 cmc vor trebui sa plateasca taxa auto la inmatricularea acestora, dupa ce autoritatile au decis sa nu mai prelungeasca derogarea de care acestia au beneficiat in 2009, au spus reprezentanti ai Ministerului Mediului.

"De la 1 ianuarie exceptiile nu vor mai fi prelungite. Astfel, pentru masini cu Euro 4 sub 2.000 cmc se va achita taxa auto", au precizat reprezentantii Ministerului.

Acestia au adaugat ca, din cauza crizei economice, s-a renuntat la introducerea din 2010 a impozitului anual pe emisiile de dioxid de carbon in locul taxei auto percepute la inmatricularea masinilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri