Cel mai mare constructor auto european, Volkswagen, a cumparat, cum era anuntat, 49,9% din actiunile producatorului de automobile de lux Porsche, pentru 3,9 miliarde euro, urmand sa preia integral compania pana in 2011, potrivit AFP.
Volkswagen a anuntat in august ca va cumpara pana in 2011 contructorul de automobile de lux. Tranzactia confera Porsche o valoare de 12,4 miliarde euro. Achizitia va fi finantata partial printr-o majorare de capital, in conditiile in care Volkswagen nu doreste sa-si diminueze lichiditatile.

Actionarii constructorului auto au aprobat o majorare masiva de capital, care ii va permite sa stranga din piata circa 8 miliarde euro pana in 2014, informeaza NewsIn.

Porsche va deveni a doua marca a grupului Volkswagen, pe care il va ajuta sa isi atinga obiectivul de a deveni cel mai mare contructor auto din lume pana in 2018, depasind Toyota. De asemenea, achizitia va permite Volkswagen sa isi extinda oferta de automobile de lux si sa obtina un profit operational anual mai mare cu 700 milioane euro, potrivit unui comunicat al grupului.

In ceea ce priveste Porsche, operatiunea ii va permite sa realizeze economii de scara in cadrul Volkswagen si sa aiba acces la tehnologiile dezvoltate de alte marci ale grupului.

Fuziunea intre Volkswagen si Porsche a pus capat mai multor luni de tensiuni intre cele doul gruoului, generate de ambitia Porsche de a prelua controlul Volkswagen. Cele doua grupuri au, de altfel, origini comune, fiind urmase ale imperiului auto construit de Ferdinand Porsche in prima jumatate a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri