Constructorul auto american General Motors intentioneaza sa ramburseze integral pana in luna iunie 2010 imprumuturile primite de la Trezoreria SUA, in cazul in care conditiile economice nu impiedica acest lucru, relateaza AFP.
"GM şi-a propus sa ramburseze integral imprumuturile primite de la Trezoreria americana pana in iunie 2010 in cazul in care conditiile economice nu devin nefavorabile", a declarat directorul general al grupului, Ed Whitacre, potrivit NewsIn.

Saptamana trecuta, şeful activitatilor GM din America de Nord, Mark Reuss, preciza ca grupul are intentia sa ramburseze cat mai repede banii primiti de la stat. "Vrem sa rambursam banii pe care i-am imprumutat. Dorim neaparat acest lucru" , afirma Reuss.

Statul american a acordat 19,4 miliarde dolari pentru redresarea General Motors şi alte 30 miliarde dolari sub forma de garantii.

De asemenea, guvernul a devenit actionar in cadrul grupului, insa ar putea sa-şi reduca treptat participatia odata cu reintrarea GM la cota bursei, ce ar putea avea loc anul viitor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri