Germania vrea ca General Motors sa isi majoreze contributia la reorganizarea subsidiarei Opel, inainte de a decide daca va acorda sau nu ajutoare de stat, au declarat doua surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.
Ministrul economiei, Rainer Bruederle, va exprima acest punct de vedere in cadrul unei vizite de doua zile in Statele Unite, ce include o reuniune cu secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, au precizat cele doua surse, care au cerut sa nu fie identificate, pentru ca discutiile sunt confidentiale, informeaza NewsIn.

GM a anuntat ca va oferi 600 milioane euro pentru restructurarea Opel si va cere pana la 2,7 milioane euro de la guvernele europene.

Germania a oferit luna trecuta fonduri pentru mentinerea operatiunilor Opel, dar este mai prudenta in legatura cu ajutoarele de stat, dupa ce GM a renuntat la vanzarea diviziei Opel catre grupul Magna, tranzactie sustinuta de guvernul german.

GM a decis in noiembrie sa pastreze Opel si sa deruleze restructurarea pe cont propriu. Guvernul german se asteapta ca GM sa inainteze o cerere pentru ajutoare de stat pana la mijlocul lunii fabruarie, au precizat cele doua surse.

GM a anuntat ca are nevoie de ajutoare financiare de la statele europene, printre care Marea Britanie, Spania si Polonia. Grupul nu a anuntat cat intentioneaza sa ceara fiecarui stat si este neclar cu cat doreste guvernul german sa-si majoreze GM contributia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri