Renault a anuntat ca lanseaza in Franta o versiune pe bioetanol a modelului Dacia Sandero, ce va fi produsa tot la uzina de langa Pitesti, extinzand astfel oferta de vehicule care ruleaza cu combustibil alternativ, relateaza CercleFinance, citat de NewsIn.
Vehiculul va fi disponibil la pretul de 10.200 de euro, cu toate taxele incluse, pentru versiunea "Laureate" si la 11.300 de euro pentru versiunea "Prestige".

Aceasta versiune a Dacia Sandero contine mai mult de 5% plastic reciclabil, 95% din masa totala putand fi refolosita la sfarsitul duratei de viata.
Bioetanolul este un combustibil ecologic, cu aceeasi formula chimica ca si alcoolul etilic din bauturile spirtoase, fiind folosit ca alternativa la benzina. Folosirea bioetanolului este larg raspandita in Brazilia, care produce acest combustibil din trestie de zahar.

Pana acum, Renault a testat in Franta o versiune pe GPL a Sandero, care s-a bucurat de succes, vanzarile depasind 14.000 de masini in primele 11 luni din 2009, respectiv 35% din totalul de autovehicule Sandero vandute.

Fara modelul Sandero, considerat in Occident un fel de Clio economic, gama low-cost a Dacia-Renault ar fi inregistrat o scadere a vanzarilor din 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri