Compania Forza Rossa, unicul importator al Ferrari in Romania, intentioneaza sa investeasca circa 5 milioane de euro intr-un magazin Ferrari in Monte Carlo, ce va fi deschis in toamna, potrivit sofiaecho.com.
Magazinul din Monte Carlo va fi al doilea detinut de Forza Rossa. In decembrie 2009, Forza Rossa a deschis la Bucuresti cel mai mare magazin Ferrari din Europa, in urma unei investitii de 4,5 milioane euro. Magazinul ce ofera imbracaminte, acesorii, ceasuri, are 500 de metri patrati.

Forza Rossa a livrat anul acesta 3 masini sport de lux in Bulgaria, tara care nu are inca o reprezentanta. Firma din Romania poate vinde Ferrari si in Ucraina si Serbia, unde nu exista un importator oficial.

Forza Rossa se asteapta in 2010 la vanzari in crestere cu 30%, la 6,5 milioane de euro, sustinute de noile modele 458 Italia si California.

“Ne asteptam sa vindem 25 de masini in Romania anul acesta, comparativ cu 20 de unitati vandute in 2009”, a spus Octavian Ursu, director de vanzari Forza Rossa, pentru publicatia bulgara SeeNews la Top Gear Auto Show 2010, care a avut loc in iunie la Sofia.

Compania a vandut deja anul acesta 18 masini 458 Italia si California, majoritatea fiind deja livrate.

“Am livrat deja 14 masini anul acesta, pretul mediu pentru un Ferrari este de 180.000 euro fara TVA in Romania”, a adaugat Ursu.

Anul acesta, vanzarile in Romania au fost sustinute si de modelul 599 GTO, care are un pret de circa 300.000 euro. Au fost vandute 3 exemplare, insa nu vor mai fi livrate si altele.

Ferrari 599 GTO a fost lansat la Beijing Auto Motor Show in aprilie, productia este limitata la 599 de unitati.

Principalii competitori ai Ferrari in Romania sunt Porsche, Aston Martin si Lamborghini.

Cifra de afaceri Forza Rossa a crescut anul trecut la 5 milioane de euro, de la 4,5 milioane in 2008.

Forza Rossa a devenit reprezentatul general Ferrari in Romania in aprilie 2007 si a inaugurat primul show-room dedicat exclusiv celebrului brand in mai 2008.

Compania este detinuta de holdingul Central Europe Finance din Luxemburg, cu o participatie de 47,5% si persoanele fizice Ion Bazac, cu 47,5% si Camelia Bazac, cu 5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri