In Romania sunt omologate si inmatriculate patru autoturisme cu propulsoare electrice si 750 cu sistem de motorizare hibrid, dintr-un total de 134 vehicule electrice si 756 cu actionare mixta, potrivit Mediafax.
Cele patru autoturisme electrice sunt cate un model Peugeot, Oltcit, Jeamean si Opel.

De asemenea, la RAR au fost omologate 20 de motociclete si 110 autobuze propulsate cu motor electric.

Din totalul de 750 de autoturisme cu sistem de motorizare hibrid, cele mai multe sunt marca Lexus, respectiv 422, urmata de Toyota - 220 de masini si Honda - 62 unitati.

Parcul auto din Romania mai contine patru motociclete si doua tractoare cu motorizare mixta.

Masinile hibride si electrice reprezinta 0,02% din totalul parcului auto local, care numara 5,32 milioane de vehicule.

Guvernul a decis la ineceputul anului, printr-o ordonanta de urgenta, ca Administratia Fondului pentru Mediu sa folosesca o parte din banii proveniti din vanzarea certificatelor verzi pentru stimularea utilizarii autovehiculelor electrice si hibrid.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri