Serus, dealer Dacia, Renault si Nissan, va incepe in primavara constructia unui nou complex auto la Ploiesti, in urma unei investitii de 3 milioane euro.
“Vom incepe in primavara constructia unui nou centru Serus la Ploiesti, care va avea showroom, service, depozit de piese, insa la dimensiuni reduse fata de complexul de pe soseaua de centura a Capitalei. Investitia va fi de circa 3 milioane de euro”, a declarat pentru Wall-Street Laurentiu Calmau director Serus.

Serus detine trei centre auto in Bucuresti, iar in mai a preluat activitatea de vanzare vehicule noi si service Dacia, Renault, Nissan de la IPSO Ploiesti, unde mizeaza pe comercializarea de autoturisme Dacia.

Compania se asteapta anul acesta la vanzari de circa 1.000 de masini noi, majoritatea fiind Renault.

Serus vrea sa dezvolte afacerile cu masini rulate, un serviciu pe care compania l-a inceput in 2009.

“Dupa ce piata second-hand s-a stabilizat, credem ca este timpul sa dezvoltam business-ul de masini rulate. Serviciul de buy-back este un business pe care Renault il dezvolta in Europa, circa 40% din vanzarile de vehicule noi se fac astfel, in timp ce in Romania doar 12%, ceea ce ne arata ca e loc de crestere cu 30 de procente”, a precizat Calmau.

Oficialul Serus spune ca vanzarile prin Rabla au mers bine, insa pentru marca Dacia, fiind mai putin vizibile pe partea de Renault.

Calmau considera ca in decembrie vanzarile de masini nu vor merge prea bine, iar anul viitor piata auto ar putea sa fie la acelasi nivel cu 2010. “Ne asteptam la o crestere a vanzarilor in noiembrie, deja se simte o agitatie in piata, oamenii fac tot posibilul sa scape de surplusul de tichete. Luna decembrie ar putea fi o luna slaba. Anul 2011 va fi la acelasi nivel cu 2010”, a adaugat directorul Serus.

Serus are un program denumit "Happy hour", prin care ofera o reducere de 15% la service in anumite intervale orare, la inceputul si sfarsitul programului.

Serus a fost infiintat in anul 1991 de catre fratii Matache si Adrian Rusea, de profesie ingineri. In 1992 service-ul s-a afiliat retelei de reparatori Renault.

In 2005 a fost semnat parteneriatul cu Nissan si un an mai tarziu s-a inaugurat sediul Serus Nissan. In 2009, Serus a intrat in reteaua de reparatori Dacia, pentru ca in acest an sa adauge in portofoliu si activitatea de prezentare si vanzare autoturisme Dacia.

Incepand cu anul 2007, Serus a cucerit si ocupa si in prezent primul loc in topul vanzarilor Renault atat la piese, cat si la masini noi.

Tot in 2007, Serus a inaugurat cel mai mare centru dedicat flotelor din Romania, dupa conceptul PRO+ de la Renault. Suprafata centrului este de 26.000 mp, din care 7.000 mp reprezinta atelierele, anexele si showroomul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri