Fabrica de asamblare a Opel din Antwerp, Belgia, va fi inchisa la sfarsitul acestui an, dupa ce cautarea unui investitor s-a incheiat fara niciun rezultat, a anuntat constructorul auto german detinut de grupul General Motors (GM), relateaza Reuters.
Potrivit GM, fabrica din Belgia ar fi avut un viitor daca ar fi fost gasit un investitor pana la sfarsitul lunii septembrie, dar Opel a anuntat luni ca niciunul dintre posibilii investitori nu a propus un plan adecvat, potrivit Mediafax.

Productia de la Antwerp va continua pana la sfarsitul acestui an, in conformitate cu planul de restructurare, apoi fabrica va fi inchisa, a precizat Opel.

GM a surprins anul trecut liderii politici de la Berlin dupa ce a renuntat la planurile de vanzare a unei participatii de 55% la Opel catre un consortiu format de producatorul canadian de piese auto Magna si banca ruseasca Sberbank, preferand in schimb sa pastreze compania si sa o restructureze. Divizia europeana a GM trece printr-un proces dur de restructurare, care prevede desfiintarea a 8.300 de locuri de munca, din cele aproximativ 50.000 pe care le asigura in total.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri