Audi va lansa la finalul anului 2012 variantele hibrid ale SUV-ului Q5 si modelului A6, potrivit netcarshow.com
Q5 quattro va putea functiona numai electric, pe benzina sau cu ambele motorizari. Motorizarea pe benzina este un 2 litri supraalimentat de 211 CP. Propulsorul electric are doar 45 CP. Cu ambele motorizari in functiune Q5 hibrid are 245 CP.

Transmisia este automata cu 8 trepte. Audi spune ca SUV-ul hibrid are un consum mediu de 7 litri la 100 de km. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 7,1 secunde, iar viteza maxima este de 222 km/h.

In modul electric, Q5 are o viteza de top de 100 km pe ora, iar cu bateriile incarcate poate merge 3 kilometri la o viteza de 60 km/h.

Audi A6 hibrid are aceleasi performante cu Q5 hibrid in modul electric. A6 sedan cu tractiune fata are un propulsor de 2 litri benzina supraalimentat de 211 CP si un motor electric de 45 CP. Cutia de viteze este tiptronic cu 8 trepte. Unitatea electrica este amplasata intre motor si transmisie.

A6 hibrid cu motorul in 4 cilindri poate oferi aceleasi performante cu un motor V6, avand o viteza de top de 238 km/h. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 7,3 secunde. Consumul este de 6,2 litri la 100 de km.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri