“Un lider nu este superman”, a afirmat in cadrul Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank, una dintre primele zece banci de pe piata locala, in cadrul programului Leaders School.
“Un lider nu este superman, dar isi ia alaturi oameni care sa poata face tot ce nu stie el”, a explicat Pascariu.

Presedintele UniCredit Tiriac Bank a mai spus ca fiecare persoana trebuie sa isi stie foarte bine locul pe care il ocupa intr-o echipa, i-a indemnat pe participanti sa faca greseli la tinerete, sa isi asume cat mai multe riscuri si sa isi caute punctele forte care ii recomanda pentru pozitii de leadership.

“Cartile, oamenii si deciziile sunt cele care stabilesc cum ne diferentiem noi cei de acum de noi cei de peste cinci ani”, a mai spus Pascariu.

Presedintele Unicredit crede dupa fiecare esec e necesara o analiza a viziunii, echipei si a obiectivelor si ajustarea fiecaruia dintre acestea.

Dan Pascariu si-a inceput cariera la Banca Romana de Comert Exterior in anul 1973, devenind presedinte si CEO al acestei banci in 1990.

In urma fuziunii cu subsidiara locala UniCredit, din iunie 2007 este Presedintele Consiliului de Supraveghere al UniCredit Tiriac Bank.

Este fondatorul si primul presedinte (intre 1991 si 1994) al Asociatiei Romane a Bancilor, precum si cofondator si profesor asociat al Institutului Bancar Roman.

Leaders School este o scoala de leadership care ofera tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani posibilitatea de a se intalni cu lideri din diferite domenii.

Citeste si Recomandarile academicianului Constantin Balaceanu-Stolnici pentru lideri
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri