Automobile Dacia, Primaria Mioveni si Inspectoratul Scolar Judetean Arges infiinteaza doua clase de invatamant profesional pentru calificarea profesionala sculer-matriter, din anul scolar 2014-2015.

Documentul a fost semnat in prezenta premierului Victor Ponta si a ministrului Educatiei Nationale, Remus Pricopie, si face parte din strategia guvernamentala de implicare a mediului privat in revitalizarea invatamantului profesional si tehnic din Romania.

Cele doua formatiuni scolare, cu anii de absolvire 2016 (clasa a X-a) si 2017 (clasa a IX-a), vor functiona in Liceul Tehnologic Constructii de Masini din Mioveni. Inspectoratul Judetean Arges si Primariei Mioveni vor introduce cele doua clase profesionale, in timp ce Automobile Dacia se va ocupa de pregatirea practica a elevilor si va asigura personal calificat si echipament adecvat specializarii.

De asemenea, Dacia va sustine financiar masa de pranz pentru elevi pe toata perioada de derulare a stagiului practic, echipamentul individual de protectie si transportul de la sediul liceului pana la locul de desfasurare a stagiului practic si retur. Compania va contribui la instruirea cadrelor didactice ce vor preda elevilor din cele doua clase si va asigura oportunitati de angajare pentru absolventi.

Cum vor primii elevii bursa de 200 de lei

Suplimentar, Dacia S.A. va pune la dispozitie si o bursa de studii in valoare de 200 de lei, net, lunar, care se adauga sprijinului financiar acordat de Guvernul Romaniei/Consiliul Local. Pentru acordarea bursei si mentinerea statutului de bursier, elevii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba o prezenta la cursuri de minimum 95%, sa aiba media generala minimum 7, sa nu aiba abateri disciplinare si sa fie sa fie apti din punct de vedere medical.

Primaria Mioveni se va ocupa de promovarea acestui tip de specializare realizata in parteneriat si va oferi fondurile necesare elevilor care doresc sa urmeze cursurile celor doua clase care vor fi infiintate.

Sursa foto: Tanar muncitor/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri