Experienta primului job imbina pentru fiecare dintre noi atat entuziasmul, cat si teama de a nu da gres. Emotiile pot fi coplesitoare in primele zile, dar ambitia de a le demonstra tuturor de ce esti capabil te poate ajuta sa iesi in evidenta si sa ai parte de dezvoltare imediata pe plan profesional. Insa, trebuie sa fii constient ca e normal sa gresesti si ca mai ai multe de invatat.

Lauren Berger, fondator si CEO al InternQueen.com, stie foarte bine ce inseamna sa inveti din greseli. Chiar daca avea experienta oferita de cele 15 internshipuri pe care le urmase, primul loc de munca i-a dat mari batai de cap, de la mailuri necitite pana la atributii pe care omitea sa le indeplineasca. Insa, a stiut cum sa invete din greseli si a mers mai departe, ajungand sa aiba propria ei companie, conform businessinsider.com.

In a doua sa carte, "Welcome To The Real World", Berger a vorbit despre exeprienta acumulata de-a lungul timpului si cum sa transformi ceea ce iti place sa faci intr-o cariera. Acestea sunt 5 modalitati prezentate de ea, prin care poti iesi in evidenta la primul tau job.

Pastreaza mereu legatura cu fiecare contact pe care ti-l faci

Odata ce ai obtinut un contact important, trebuie sa menti relatia profesionala cu acea persoana, altfel vei risca sa pierzi orice legatura si sa nu mai fie dispus sa te ajute a doua oara. Lauren Berger urma o regula in care isi contacta persoanele pe care le cunoscuse de trei ori pe an pentru a pastra legatura cu ele.

Accepta refuzurile si mergi mai departe

Cand inca esti in perioada de acumulare a informatiilor, faptul ca initiativele tale sunt respinse de catre seful tau e un lucru cat se poate de normal. Ideile, incercarile si proiectele tale, menite sa iti impresioneze seful vor ajunge sa fie respinse mai devreme sau mai tarziu, precizeaza Berger.

Nu te astepta sa primesti totul pe tava

Acum ca ai fost angajat este timpul sa demonstrezi de ceea ce esti in stare. Nu te astepta niciodata sa vina oportunitatile la tine si niciodata nu subestima nicio situatie. Fii o persoana muncitoare si invata cat mai mult pentru a avansa.

Gaseste-ti un mentor

Un mentor bun te poate ajuta sa te acomodezi cu noul loc de munca, sa rezolvi mai usor problemele cu care dai piept si sa avansezi in cariera. Cauta pe cineva cu care iti este usor sa vorbesti si sa ii ceri ajutorul. Cauta pe cineva care are experienta necesara si iti poate oferi sfaturi utile atunci cand te intalnesti cu situatii complicate.

Fii organizat

Ai grija ca pe biroul tau sa fie mereu ordine, calendarul sa fie mereu actualizat si nu uita sa iti verifici mailul. Daca le vei demonstra sefilor tai ca esti o persoana ordonata si ca respecti aceste lucruri, vor avea incredere sa iti ofere responsabilitati cat mai multe.

Sursa foto: zsirosistvan/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri