Aproximativ 72% din managerii de pe pozitii de front-line (cei plasati cel mai jos in ierarhiile de conducere) spun ca nu si-au pus niciodata intrebari referitoare la abilitatea lor de a-si conduce echipele, in primul an ca manageri, arata un studiu realizat de firma de consultanta Development Dimensions International (DDI), la care au participat 1.100 de front-line managers din SUA.
Respondentii sunt de parere ca punctele forte pe care le poseda sunt stabilirea standardelor de lucru, precum si planficarea si organizarea de actiuni, scrie The Wall Street Journal.

Printre abilitatile pe care considera ca trebuie sa le imbunatateasca sunt delagarea responsabilitatilor sau coachingul.

“Ca manager, nu conteaza industria in care activezi. Oamenii nu sunt capabil sa identifice zonele in care trebuie sa-si imbunatateasca performantele”, spune Scott Erker, vicepresedinte in cadrul DDI.

Compania a incercat sa scoata la suprafata modul in care se percep manageri, prin intermediul un simulari de business. Concluzia a fost managerii si-au supraapreciat abilitatile de coaching si de delagare a sarcinilor.

Studiul a fost realizat in luna septembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri