Numarul tot mai mare de anunturi postate pe site-urile de recrutare sugereaza ca firmele din Statele Unite sunt pregatite se angajeze personal, chiar daca rata somajului s-a cifrat in decembrie la 9,4%, scrie The New York Times.

Site-ul Simply Hires, care contabilizeaza ofertele de munca ale agentiilor de recrutare, companiilor, agentiilor guvernamentale, organizatiilor non-profit, precum si pe cele care apar in ziare, a inregistrat o crestere cu 50% a anunturile postate in 2010 comparativ cu 2009, in vreme ce in decembrie s-a realizat un avans de 70% fata de noiembrie 2010.

“In medie, aproximativ 5 milioane de anunturi sunt acum pe site, indiferent de ora. Desigur ca exista posibilitatea ca o companie care are un anunt de job sa nu angajeze pe nimeni, intr-un final. De asemenea, exista varianta ca angajatorul sa nu gaseasca persoana cu abilitatile de care are el nevoie. Totusi, ultimele informatii reprezinta un motiv bun pentru un oarecare optimism”, spune Gauam Godhwani, CEO al Simply Hired, care adauga ca numarul anunturilor se apropie de cel inregistrat inainte de recesiune.

In topul domeniilor cu cea mai insemnata crestere fata de noiembrie 2010 se afla industria automotive, cu o majorare de 94% in decembrie. De asemenea, oferta din transporturi a avansat in decembrie cu 337% fata luna anterioara.


Printre celelalte categorii profesionale cautate de companii se numara specialistii financiari, contabilii, avocatii, judecatorii, personalul de birou si administrativ, precum si vanzatorii.

Totusi, multe dintre joburile puse la bataie de catre angajatorii americani sunt, cu precadere, in zonele metropolitane, iar cei care isi cauta un loc de munca in afara acestor regiuni ar putea avea dificultati in a se angaja.

Companiile din mediul privat au angajat 297.000 de oamenii in decembrie, potrivit unei cercetari a ADP, firma care ofera servicii de payroll.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri