Aproape 50 de firme care investesc in productia de energie din surse regenerabile vor primi de la Fondul de Mediu subventii in valoare totala de 875 milioane lei (aproape 200 milioane euro), a declarat marti ministrul Mediului, Laszlo Borbely, scrie Mediafax.
"Maine (miercuri - n.r.) voi face o nota la Guvern in acest sens", a spus Borbely, prezent la un seminar pe tema energiilor regenerabile.
Fiecare din cele 49 de firme care au proiecte aprobate ar putea primi echivalentul a maximum 7 milioane de euro.

El a adaugat ca Romania va trebui in viitor sa produca mai multa energie din surse regenerabile, chiar daca aceasta masura presupune costuri "foarte mari", intrucat in prezent o parte semnificativa este obtinuta din carbune.

Borbely a precizat ca este un sustinator al energiilor "sigure", iar proiectul reactoarelor nucleare de la Cernavoda nu este in situatia "sa nu se mai faca", dar cu o serie de conditionari legate de securitate mai mari.

"Probabil ca nu se va lua vreo decizie sa nu se mai construiasca nicio centrala nucleara, dar vor fi restrictii mai mari si eu, ca ministru al Mediului, pot sa spun ca sprijin acele investitii care nu comporta niciun fel de pericol fata de mediu", a adaugat Borbely.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri