Cititorii wall-street.ro prezenti pe reteaua de socializare Facebook au initiat o dezbatere intresanta cu privire la salariile pe care absolventii de studii superioare din strainatate le-ar accepta sa revina in tara.
Unul dintre cititorii wall-street.ro cauta sa gaseasca ideea buna de afaceri dobandita in strainatate pentru implementarea careia un roman ar reveni in tara.

De asemenea, cei care studiaza in strainatate au pareri impartite in ceea ce priveste reintoarcerea in tara dupa finalizarea cursurilor.

Unul dintre ei spune ca nu s-ar intoarce in tara din cauza salariilor.

“Nu m-as intoarce in tara pentru un salariu de 500 de euro cand in Londra eu castig 800 de lire pe luna la un loc de munca part-time”, afirma un cititor.

Aproape o treime (36%) dintre romanii care invata in strainatate nu ar reveni in tara dupa finalizarea studiilor, in vreme ce 38% sunt nehotarati. Doar 24% dintre ei s-ar intoarce, arata un studiu realizat de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), o organizatie non-guvernamentala care faciliteaza contactele intre romanii care studiaza in strainatate.

Comentati subiectul si pe Facebook.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri