Daca in urma cu aproximativ trei ani utilarea locuintelor din complexurile rezidentiale cu electrocasnice incorporabile era aproape inexistenta, in ultimul an 15% dintre dezvoltatorii imobiliari au recurs la aceasta metoda de atragere a cumparatorilor, arata studiile Baumatic.
Baumatic Romania a dotat anul trecut cu aparatura incorporabila apartemente din ansamblurile rezidentiale Parcul Privighetorilor si Saphir Grozavesti.

Cele mai cumparate produse built-in de pe piata locala sunt hotele, urmate de seturile de cuptor si plita dar si de masinile de spalat. Frigiderele incorporabile sunt insa achizitionate de un numar foarte scazut de cumparatori, reprezentand aproximativ 10% din piata de profil, conform estimarilor Baumatic.

"Produsele pentru gatit reprezinta in acest moment cele mai achizitionate electrocasnice incorporabile de pe piata locala, ajungand la aproximativ 90% din totalul pietei de profil”, apreciaza Valeriu Cobaschi, director general Baumatic.

Unul din patru romani care decide sa isi inlocuiasca electrocasnicele de gatit alege seturile formate din cuptor, plita si hota incorporabile, conform unei estimari Baumatic. Spre comparatie, in Europa de Vest insa, trei din patru familii care decid sa isi schimbe electrocasnicele vechi de gatit aleg unele incorporabile.

Prezenta pe piata locala de electrocasnice incorporabile din 2009, Baumatic a raportat anul trecut afaceri de sub un milion de euro, tintind pentru 2011 o cifra de afaceri de 1,2 mil. euro, pe fondul unei industrii care ar putea avansa cu 1,5 mil. euro, pana la valoarea de 31,6 mil. euro.

Cea mai mare valoare a unei comenzi in 2010 a fost de aproximativ 4.500 de euro, reprezentand o linie exclusivista Ombra alcatuita din cuptor, plita, hota si masina de spalat.

Grupul Baumatic a fost infiintat in 1992 si este prezent in peste 60 de tari din Europa, Asia si Australia.

Baumatic a intrat pe piata din Romania in 2009. In 2010 compania a introdus pe plan local prima masina automata de facut inghetata, prima plita cu gaz cu Touch Control si produsele realizate din inox negru.

Cititi si Seful Baumatic: Sarabanda scaderii preturilor va duce la caderi de capete in piata electrocasnicelor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri