Grupul italian Mapei, prezent in Romania din 2006, a inregistrat o cifra de afaceri de 1,3 milioane de euro in primul trimestru, in crestere cu 33% fata de perioada similara a anului trecut, pe fondul unor conditii climaterice favorabile.
“La aceasta crestere a contribuit si sustinerea echipei de vanzari, prin actiuni de marketing, destinate sa aduca produselor noastre notorietatea de care se bucura pe plan international. De asemenea, pentru sustinerea vanzarilor am investit in forta de munca a departamentului comercial si tehnic, marind echipa cu specialisti in mortare speciale, dar si cu specialisti din divizia aditivi pentru betoane”, spune Vasile Brad, directorul general al Mapei Romania.

El se asteapta ca investitiile de pe piata locala sa cunoasca o redinamizare incepand cu al doilea semestru, ceea ce va conduce la revenire a economiei. Un impact asupra pietei de materiale de constructii va fi simtit insa, “cel mai probabil”, anul viitor.

In 2009, italienii au platit 3,5 milioane de euro pentru achizitia fabricii de mortare uscate Orgachim-Policolor din Ruse, Bulgaria. In urma tranzactiei facute, afacerile italienilor de pe piata locala au crescut cu 40% in 2010, pana la 8,9 milioane de euro.

“A fost creata oportunitatea de a comercializa produse la preturi competitive pe piata materialelor de constructii, care ne-au asigurat rulajul si au influentat cresterea cererii produselor, ajungand ca volumul livrarilor sa creasca cu aproximativ 70% fata de cel al anului 2009”, mentioneaza Brad.

Oficialul companiei declara anul trecut, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, ca italienii sunt dispusi sa investeasca 10 milioane de euro intr-o unitate de productie pe piata locala. Mapei detine un teren de 5,7 hectare la Brasov, pe care ar urma sa fie ridicata fabrica. Grupul detine, tot la Brasov, un depozit cu o suprafata de 1.400 de mp.

Constructia fabricii de la Rupea a fost reevaluata tinand cont de oportunitatea si beneficiile aduse de achizitia fabricii de la Ruse. Impreuna cu grupul Mapei asteptam sa vedem evolutia pietei materialelor de constructii din Romania", mai spune Brad.

Mapei comercializeaza pe piata locala peste 150 de produse, de la adezivi pentru placi ceramice (gresie si faianta) la aditivi pentru betoane si vopsele.

La nivel global, grupul detine peste 50 de centre de productie pe cinci continente si are circa 6.000 de salariati.

Cei mai importanti jucatori de pe piata locala de adezivi sunt sunt Henkel, Baumit, Baumix, Saint-Gobain Weber si Adeplast.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri