Producatorul de lacuri si vopsele Deutek, detinut de fondul de investitii american Advent International, si-a bugetat pentru 2011 o crestere a cifrei de afaceri cu minimum 5%, la 31,5 mil. euro, in conditiile in care estimeaza ca piata va scadea cu 10%, in varianta optimista, si cu 20%, intr-un scenariu negative.
“Pentru anul in curs, Deutek si-a propus o majorare de minim 5% a cifrei de afaceri, bazandu-se pe un castig de cota de piata in Romania si cresterea businessului de export in tari precum Republica Moldova si Ucraina”, au declarat reprezentantii companiei.

Producatorul de lacuri si vopsele a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 30 de milioane de euro, similara celei din 2009. Aproximativ 80% din business a fost generat de vanzarile de vopsea, iar restul din comercializarea de adezivi si gleturi.

“Piata lacurilor si vopselelor decorative a scazut accelerat in ultimii 3 ani, cu un procent mediu de 20% anual, situandu-se in prezent la o valoare sub 130 de milioane de euro, fata de anul 2008, cand se atinsese pragul de 230 de milioane de euro. In acelasi timp, costurile materiilor prime s-au majorat cu 20% anual”, au precizat reprezentantii companiei

Deutek estimeaza ca piata lacurilor si vopselelor va ajunge la un nivel similar celui din 2008, in cazul in care economia si piata constructiilor vor intra din nou pe un trend ascendent, abia dupa anul 2014.

Reprezentantii producatorului de lacuri si vopsele sunt de parere ca preturile de vanzare pentru vopsele vor consemna “o majorare consistente”, din cauza avansului costurilor cu materiile prime. Potrivit companiei, costurile materiilor prime provenite din import s-au majorat drastic in ultimii doi ani, inregistrand cresteri generalizate de peste 35%, care au afectat toti producatorii de profil.

Deutek va majorarea preturile de vanzare cu 5-10% de la 1 iulie, dupa ce, la 1 aprilie, toate preturile au crescut cu 5%.

Compania concureaza pe piata de profil cu producatori precum Fabryo Corporation, Policolor, Kober, Drukfarben sau Daw Benta Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri