Aproximativ 2.000 de salariati, reprezentand 6% din personalul Postei Romane, vor fi afectati de aplicarea unor masuri de restructurare operationala, o parte dintre acestia urmand sa fie disponibilizati, a declarat presedintele companiei, Daniel Neagoe.
"Aprobata de Consiliul de Administratie (CA) si actionari, noua organigrama are ca obiectiv flexibilizarea si fluidizarea activitatii Postei. Prin reducerea numarului de sucursale specializate, vor disparea mai multe posturi de conducere, respectiv unii directori vor deveni sefi de compartiment. De asemenea, prin alte masuri de restructurare operationala, circa 1.500 de subunitati postale vor fi inchise, din cele aproape 7.100", a spus Neagoe, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca noua organigrama, aprobata intr-o sedinta a CA desfasurata joi, va intra in vigoare dupa modificarea HG 572/2010 privind aprobarea strategiei de restructurare si modernizare a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR).

"Vor ramane doar patru sucursale specializate, si anume Servicii Integrate, Servicii Financiare, Fabrica de Timbre si Muzeul National Filatelic. Actualele centre regionale vor deveni directii regionale, urmand ca la nivelul acestora sa fie preluate activitatile de transport, administrare fond imobiliar, servicii de curierat rapid si IT", a adaugat Neagoe.

El a mai spus ca, pana la finele lunii iunie, vor fi stabilite structurile organizatorice si numarul de posturi din administratia centrala si din teritoriu.

"Dincolo de impactul economic pe care il anticipam ca il va avea aceasta masura asupra bugetului Postei Romane, ne pregatim pentru liberalizarea pietei serviciilor postale ce va avea loc incepand cu 1 ianuarie 2013", a aratat seful Postei.

Conducerea CNPR va pune in aplicare si alte masuri de reorganizare a activitatii, printre acestea numarandu-se renormarea activitatii factorilor postali si personalului din oficiile postale, precum si modificarea orarului de functionare a unitatilor teritoriale in functie de curba de trafic.

"Ultima normare a activitatii a avut loc in 2007. In ultimii ani, traficul de corespondenta a scazut si, in acest context, se impune o modificare a normelor. Vor fi cazuri cand norma unor salariati se va reduce la jumatate. De asemenea, orarul oficiilor va fi modificat daca decizia va fi impusa de curba de trafic. Nu are rost sa deschizi oficiul la ora 07:00 cand traficul incepe la 09:00", a spus Neagoe.

In privinta comisionului incasat pentru distribuirea pensiilor, seful CNPR a afirmat ca va solicita autoritatilor majorarea acestuia de la 1% la 1,1%.

"Aproape 40% din veniturile Postei provin din acest comision, dar 1% este insuficient pentru acoperirea tuturor cheltuielilor generate de distribuirea pensiilor, inclusiv comisioanele bancare, care, lunar, ating aproape 10 milioane de lei. In 2008, comisionul incasat se ridica la 1,3%", a aratat presedintele companiei.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse intr-o retea virtuala privata (VPN).

Operatorul are circa 34.200 de salariati, din care peste 11.000 sunt factori postali.

Actionarii companiei sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

Bugetul CNPR pentru acest an prevede venituri totale de 1,51 miliarde de lei, de la 1,4 miliarde de lei in 2010, si un profit brut de 2,34 milioane de lei.

Numarul de salariati la finele anului a fost prognozat la 32.663.

Conducerea Postei a bugetat suma de 36 milioane de lei pentru cheltuieli cu platile compensatorii aferente disponibilizarilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri