Florian Aldea (foto), directorul general al Carpatcement Holding, a fost numit pentru un mandat de patru ani si in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei, preluand atributiile de la Mihai Rohan.
Rohan, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai experimentati manageri din industria locala de materiale pentru constructii, a detinut functia de presedinte CA in ultimii sase ani.

El a fost inlocuit la inceputul lui 2011 din functia de director general al companiei controlate de grupul german HeidelbergCement de Florian Aldea.

Grupul german este prezent pe piata locala in productia de ciment, betoane si agregate, prin companiile Carpatcement Holding (trei fabrici de ciment), Carpat Beton (19 statii de betoane) si Carpat Agregate (14 cariere si balastiere). Operatiunile din Romania ale grupului sunt reunite tot sub denumirea Carpatcement Holding.

Afacerile HeidelbergCement pe plan local au crescut in 2011 cu 3%, la 221 milioane euro, conform Ministerului de Finante.

"Rezultatele preliminare aferente anului 2012, sunt in linie cu obiectivele propuse. (...) ele au fost imbunatatite in conditiile in care volumele de vanzari au scazut. Scaderea volumelor s-a datorat in principal conditiilor meteo extreme de la inceputul anului 2012. In conditiile cererii si ofertei de pe piata, datorita mixului de produse, a integrarii pe verticala, precum si a echilibrului dat de raportul calitate-pret, a fost obtinuta, de asemenea, si o imbunatatire a veniturilor", se arata intr-un comunicat al companiei.

Compania estimeaza ca piata cimentului ar putea stagna si in acest an.

"Carpatcement Holding spera intr-o reasezare a situatiei macroeconomice a tarii incepand cu acest an si, de asemenea, pe o piata care depinde foarte mult de conditiile meteo, spera ca vremea va fi favorabila, astfel incat lucrarile din constructii sa poata fi demarate mai devreme comparativ cu anul 2012", sustine Florian Aldea.

Managerul companiei producatoare de materiale pentru constructii este totusi optimist si sustine ca piata ar putea da totusi semne de revenire.

“Piata de constructii ar putea sa dea semne de revenire, insa pentru a-si relua trendul ascendent este clar nevoie ca investitorii sa isi recapete increderea in mediul de afaceri. Un rol important il are utilizarea fondurilor europene si atragerea de parteneritate de tip public-privat si atragerea investitorilor straini pentru a-si deschide facilitati industriale de productie.Pe piata cimentului in acest moment un rol important il au proiectele de infrastructura. Inca sunt nevoi de dezvoltare a pietei, atat pe sectorul industrial, reabilitari si amenajari rauri, cat si in sectorul energetic sau constructia de locuinte. In Romania inca exista mult spatiu unde se poate construi", a declarat pentru wall-street.ro – Florian Aldea.

Principalii competitori ai companiei pe piata locala sunt grupurile Lafarge (Franta) si Holcim (Elvetia).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri