Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a discutat cu vicepresedintele companiei petroliere azere SOCAR, David Memedov, si cu ambasadorul Azerbaijanului in Romania, Farid Abdinbayov, "aspecte privind posibila" participare la privatizarea combinatului chimic Oltechim Ramnicu-Valcea (OLT).

"In cadrul intalnirii au fost discutate aspecte privind posibila participare a companiei azere la privatizarea combinatului Oltchim", potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al Oltchim, relateaza Mediafax.

Oltchim este in insolventa din ianuarie 2013.

Statul a infiintat, in aceasta luna, firma Oltchim SPV, care controleaza activele Oltchim, si care va fi scoasa la vanzare in 3 februari anul viitor. Activele Oltchim sunt evaluate la 305,24 milioane de euro.

Dupa intalnirea cu Gerea, delegatia azera a efectuat o vizita de lucru la Oltchim.

"Seful delegatiei azere a apreciat relatiile traditionale dintre cele doua tari, in cadrul carora SOCAR ar putea sa continue activitatea de investitii in Romania", se mai arata in comunicat.

Gerea afirma, la sfarsitul lunii octombrie, ca exista trei consortii internationale care si-au manifestat interesul pentru preluarea Oltchim. Statul a esuat anul trecut in incercarea de a privatiza Oltchim.

Compania SOCAR este prezenta in Romania pe segmentul distributiei de carburanti in benzinarii, cu o retea de 20 de unitati. Planurile compaiei azere vizeaza crearea unei retele de 300 de benzinarii in decurs de cativa ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri