Baumax a inceput deja sa scoata la vanzare mai multe magazine din Austria, asta dupa ce retailerul european a decis sa faca exit de pe mai multe piete din regiune, plan care a vizat iesirea inclusiv din Romania, acolo unde operatiunile companiei au fost preluate de catre francezii de la Leroy Merlin.

Grupul Adeo, in proprietatea caruia se afla si lantul european de magazine de bricolaj Leroy Merlin, are in plan sa achizitioneze mai multe magazine din Austria, piata pe care Baumax detine in prezent 65 de unitati, insa chiar si asa inca este neclar cate magazine au in plan sa cumpere, noteaza presa internationala.

Baumax si-a vandut in 2014 magazinele din Romania, Bulgaria si Turcia. Ce se intampla cu austriecii?

Parte a procesului de a-si reorganiza activitatea pe pietele pe care activeaza, Baumax a decis sa iasa in 2014 de pe mai multe piete din estul Europei, asta dupa ce in ultimii ani s-a extins puternic in regiune. Informatii despre plecarea retailerului au aparut inca din primavara, iar anunturile oficiale au venit pe rand. Totul a inceput cu decizia austriecilor de a parasi piata din Turcia, urmata de exiturile din Romania si Bulgaria.

In Romania cele 15 magazine detinute de catre austrieci au fost cumparate in vara lui 2014 de catre francezii de la Leroy Merlin, controlati de catre Grupul Adeo, pentru ca pe finalul anului sa primeasca acceptul autoritatilor concurentiale, iar intelegerea dintre parti sa fie semnata. La jumatatea lunii noiembrie a anului trecut, Leroy Merlin a devenit oficial proprietarul BauMax in Romania.

La inceputul acestui an o alta stire avea sa tina primele pagini ale publicatiilor din regiune, cand austriecii de la Baumax au anuntat planurile de a vinde si magazinele din Ungaria, o piata in care detine 14 magazine. Cele 14 unitati de pe piata vecina au fost achizitionate de catre lantul austriac de magazine de mobilier XXXLutz.

Tot in primul trimestru al acestui an, Baumax a vandut si operatiunile pe care le detinea pe piata din Croatia, pentru ca in luna mai, noi informatii referitoate la procesul de vanzare al magazinelor Baumax sa se extinda si pe piata din Slovenia, acolo unde retailerul austriac detine trei astfel de spatii comerciale. Pentru inceput, compania ar fi scos la vanzare cel mai mare magazin pe care il detinea in tara.

Astfel, reteaua Baumax mai numara in prezent circa 65 de magazine pe piata din Austria si circa 20 de magazine pe piata din Cehia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri