Constructia fabricii a inceput in luna august 2015 si a constat in ridicarea unei noi cladiri, conectate la fabrica existenta, cu o suprafata desfasurata de aproximativ 5.000 mp.

”Initial, acest eveniment era planificat pentru anul 2017. Insa, inca de la finalul anului 2014 primim din piata semnale pentru necesitatea suplimentarii capacitatii de productie, devansarea investitiei venind ca un raspuns la acestea”, a declarat Grigore Horoi, presedinte Agricola Bacau.

Un producator de carne de pasare dezminte povestea puilor injectati

Un producator de carne de pasare dezminte povestea puilor injectati

La finalul anului 2015, vanzarile de salamuri crud-uscate ale Agricola au ajuns la 2.363 de tone, dintre care 1.126 de tone de salam de Sibiu. Pentru 2016, estimarile arata o crestere de pana la 2.750 de tone de crud-uscate si 1.350 de tone de Salam de Sibiu.

Agricola Bacau

Citeste si:

”Piata salamurilor crud-uscate este in crestere, Salbac avand o cota de piata valorica de 20%, care estimam ca va ajunge, dupa aceasta investitie, la 25%, pana la finalul anului 2018”, a completat Angelica Smil, director general Salbac.

Noua capacitate permite o crestere de 10% pe an, in urmatorii trei ani, fabrica deja existenta, modernizata la standarde europene in anul 2007, preluand integral producerea salamului de Sibiu, iar cea nou inaugurata preluand productia sortimentelor de crud-uscate nemucegaite, precum Salam Mozaic, Salam Banatean, Salam Uscat sau Salam Levant - sortiment care urmeaza sa fie lansat.

Segmentul Salam de Sibiu in piata interna atinge 1.500 de tone, anul 2016 venind cu o crestere de aproximativ 20%. Odata cu aceasta noua unitate de productie, focusul va trece si pe dezvoltarea relatiilor de export, in prima faza catre comunitatile de romani din tarile Uniunii Europene.