Balkan Accession Fund (BAF), fond privat administrat de Balkan Accession Management Company, a reusit sa atraga 110 milioane euro pe care ii va investi cu prioritate in companii de dimensiuni medii din Romania, Bulgaria si alte state din Europa de Sud-Est, anunta un comunicat al fondului.
Balkan Accession Fund isi va orienta plasamentele in special in companii de dimeniuni medii din statele cu potential de dezvoltare aflate in al doilea val de extindere al Uniunii Europene. Fondul urmeaza sa investeasca in Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Bosnia si Hertegovina, precum si in Moldova si Ucraina, pentru anumite tranzactii, conform NewsIn.

BAF va investi sume intre trei si 15 milioane euro, pe perioade cuprinse intre trei si sase ani.Domeniile de activitate vizate de BAF sunt serviciile financiare, retail, logistica si distributie, bunuri de larg consum, tehnologia informatiei si telecomunicatii, servicii de sanatate, anumite ramuri industriale, media, precum si alte servicii orientate catre consumatori.

Pana acum BAF a investit in cateva companii din regiunea Europei de Sud-Est, printre care Motoractive, cea mai mare companie independenta de leasing din Romania (inainte de achizitionarea de General Electric), DOMO Retail, unul dintre cele mai importante trei lanturi de retail de electronice si electrocasnice din Romania cu extindere rapida in Bulgaria, compania de transport si logistica Alin Trans Romania, compania de credit Jet Finance din Bulgaria, compania bulgara de leasing imobiliar si echipamente pentru companii mici si mijlocii BM Leasing si Total Leasing, o companie de leasing auto nou infiintata in Moldova.

"Atunci cand compania mea se afla in pragul critic al dezvoltarii sale, am primit propuneri din partea a numeroase fonduri de investitii, dar am ales BAF datorita flexibilitatii pe care o ofera in structurarea investitiei, flexibilitate care ne-a permis sa ne consolidam rapid pozitia pe piata", a declarat fondatorul si presedintele Jet Finance, Elvin Guri.

BAF se implica direct in dezvoltarea companiilor in care investeste. "Nu este vorba doar despre capital, pe care l-am fi putut obtine din multe alte surse, este vorba despre construirea unui parteneriat valoros, care poate transforma o companie anteprenoriala intr-o corporatie, lider de piata in mai multe tari", a declarat presedintele DOMO Retail, Lorand Szarvadi.Principalii actionari ai fondului sunt Fondul Romano-American pentru Investitii (Romanian-American Enterprise Fund), Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Compania Olandeza de Finantarea Dezvoltarii (FMO), Societatea Germana de Investitii si Dezvoltare (DEG) si Banca de Comert si Dezvoltare din Regiunea Marii Negre (BSTDB).

Balkan Accesion Fund, inregistrat in Antilele Olandeze, a atras initial 20 milioane euro pana la prima inchidere, in luna ianuarie 2005. in a doua etapa, fondul a reusit sa atraga 110 milioane euro pana la sfarsitul lunii septembrie 2006, valoarea maxima fiind stabilita la 125 milioane euro.BERD a anuntat ca a investit 22 milioane euro la a doua inchidere a Balkan Acession Fund.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri