Sindicatul Malaxa si-a castigat in instanta dreptul de a recupera o datorie de aproape 190 milioane lei din operatiunea de lichidare a Republica SA, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul Tehnologika, a declarat pentru NewsIn, liderul sindical Constantin Dobre.
Pe data de 29 mai, Curtea de Apel Bucuresti a respins ca nefondat recursul Tehnologika si a admis cererea de interventie a sindicatului “Nicolae Malaxa”, a declarat presedintele sindicatului.

Anterior, pe 17 noiembrie, Tribunalul Bucuresti, prin Sentinta Comerciala numarul 3044, definitiva si executorie, a anulat transferurile ilegale din patrimoniul Republica (76%) in patrimoniul Tehnologika.
“Dupa semnarea, in data de 14 martie 2003, a contractului de privatizare a Republica SA, firmele din consortiul rusesc au transferat de la una la alta, prin “metoda suveica”, active din patrimoniul Republica, pentru ca ulterior totul sa fie transferat catre o societate din afara consortiului, Tehnologik”, a precizat Constantin Dobre.

Astfel, s-au anulat toate contractele prin care firmele din consortiul rusesc participante la privatizarea Republica SA au intrat in posesia a 76% din patrimoniul societatii. Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca masa credala sa fie de 260 milioane lei, urmand ca numai dupa stingerea acestor datorii Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) sa incaseze restul de bani, in calitate de actionar, cu peste 95% din capitalul social.

S-a stabilit ca lichidatorul RVA Insolvency Specialists SPRL sa intreprinda toate masurile pentru stingerea datoriilor. Astfel, la masa credala vor intra, in ordine lichidatorul, care percepe un comision de 7-8%, salariatii care au fost concediati colectiv, valoarea platilor restante catre acestia fiind intre 126 si 190 milioane lei, urmati de Agentia Nationala a Rezervelor Statului (ANRS), Bugetul statului, Finantele, AVAS si alte firme care au avut contracte comerciale cu Republica SA.

Constantin Dobre, presedintele sindicatului “Nicolae Malaxa”, a declarat ca discuta in prezent cu lichidatorul pentru obtinerea celei mai bun profit din valorificarea patrimoniului Republica. “Exista posibilitatea de a vinde pe bucati, in functie de investitorii interesati, dar avem si cateva scrisori de intentie, prin care ni se ofera 100 milioane euro pe intreg patrimoniu”, a spus Dobre.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri