Grupul Rompetrol vrea sa atinga, peste cel mult cinci ani, o cifra de afaceri de 30-40 miliarde de dolari si sa devina una din primele companii europene, printr-o politica de achizitii agresiva, mai ales in Vestul Europei, pentru care va aloca un buget de ordinul miliardelor de dolari.
"Tinta cifrei de afaceri pentru 2007 este de sapte miliarde dolari, iar peste 3-5 ani vrem sa devenim una din primele companii europene si sa avem o cifra de afaceri de 30-40 miliarde de dolari", a declarat, citat de NewsIn, vicepresedintele de retail Rompetrol, Eric Kish.

Potrivit acestuia atingerea unei asemenea valori a cifrei de afaceri nu se poate face prin crestere organica, ci prin achizitii strategice.

"Rompetrol e foarte tenace in procesul de privatizare a companiei NIS din Serbia. Restul de achizitii nu le voi putea nominaliza, dar pot spune ca vom avea ca focus Europa de Vest", a afirmat Kish.

Oficialul Rompetrol a refuzat sa precizeze care va fi bugetul acestor achizitii, limitandu-se la a declara ca acesta va fi de ordinul miliardelor de dolari.

"Dupa tranzactia cu KazMunaiGaz (KMG) banii pentru achizitii nu mai sunt o problema. Ambii actionari si-au declarat sustinerea pentru aceasta politica de achizitii foarte agresiva", a spus Kish.

Acesta a aratat ca o companie producatoare de titei (KMG) si una de distributie de produse petroliere (Rompetrol) duc la "sinergii uriase cu o eficienta foarte mare care dau posibilitatea unor resurse suplimentare in vederea extinderii".

Intrebat daca in consiliul de administratie al Rompetrol au fost numiti sase reprezentanti ai companiei kazahe, Kish a precizat ca "inca nu a fost nimeni numit in CA deoarece tranzactia nu s-a finalizat inca". "Actionarii nu au cazut inca de acord asupra structurii CA. Tranzactia se va finaliza doar cand Comisia Europeana isi va da acordul, adica peste 30 de zile-4 luni", a metionat oficialul Rompetrol
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri