Carrefour va deschide, miercuri, la Iasi, primul hypermarket din Moldova si al noualea din Romania, dupa o investitie de 20 milioane euro, informeaza NewsIn.
Carrefour face parte din complexul Felicia, situat in partea de sud a Iasiului, centru comercial ce mai cuprinde Media Galaxy si Intersport plus alte aproape 90 de magazine si restaurante.

„Felicia este al patrulea proiect major dezvoltat de Soconac in Romania si care a necesitat o investitie globala de 40 milioane euro. Complexul va permite crearea a peste 1.100 locuri de munca - 600 pentru hypermarket si 500 pentru galeriile comerciale - cat si 1.000 de locuri de parcare”, a declarat directorul general al operatiunilor Carrefour in Romania, Jacobo Caller.

Potrivit acestuia, complexul Felicia are o suprafata inchiriabila de 30.000 mp dintr-un total de sapte hectare.

„La Iasi, Carrefour va oferi peste 55.000 de articole, pe o suprafata de peste 8.600 mp. Ca element de noutate, hypermarketul este dotat cu laboratoare proprii de productie, respectiv brutarii, patisarii, macelarii si peste proaspat”, a declarat, la randul lui, directorul Carrefour Felicia Iasi, Catalin Samara.

In luna octombrie, Carrefour va deschide inca un hypermarket la Cluj in timp ce anul viitor vor mai fi inaugurate magazine la Bucuresti, Oradea, Arad, Pitesti, Braila (doua) si inca unul la Iasi. In 2006, cifra de afaceri a Carrefour Romania a crescut cu 39, fata de anul 2005, pana la suma de 609 milioane euro.

In iunie 2007, Carrefour a facut obiectul unui scandal international de presa. Mass-media franceza a relatat ca reprezentantii firmei au apelat la presedintele Senatului Frantei pentru ca acesta sa intervina pe langa omologul sau roman, Nicolae Vacaroiu (PSD), pentru a facilita construirea unui centru Carrefour in Romania. In martie 2007, Carrefour a solicitat Primariei Iasi, condusa de primarul PSD Gheorghe Nichita, concesiunea unui teren de patru hectare, fara licitatie, in imediata apropiere a hypermarketului inaugurat marti. Intentia Carrefour era de a extinde hypermarketul.

In cele din urma, Consiliul Local, unde majoritari sunt pesedistii, a decis organizarea unei licitatii insa firmele care participa trebuie sa obtina un aviz de la Carrefour pentru a folosi aceeasi cale de acces rutier. Oficialii primariei iesene au explicat ca, dat fiind traficul si strazile din zona, un alt drum de acces nu este posibil spre terenul in cauza.

Atat presedintele Senatului francez cat si Nicolae Vacaroiu au infirmat acuzatiile ca ar fi intervenit pentru constructia magazinului de la Iasi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri