Help Net a inregistrat in 2007 o cifra de afaceri de 53 de milioane euro, in crestere cu 38%, fata de valoarea de 38 de milioane de euro inregistrata in anul precedent.
"Pentru 2008 este asteptata o crestere medie a pietei de 15%, iar noi ne propunem sa crestem dublu fata de piata, cu 33% in 2008 versus 2007. Extinderea retelei in regiunile urbane mici si non-urbane este o directie logica, naturala pentru dezvoltarea afacerii, desi provocarile sunt numeroase: costurile sunt relativ mari, personalul este putin si concentrat in orase, mediul, reglementarile, contextul in care operam se schimba frecvent. Totusi, ne asumam aceste riscuri incercand sa oferim acelasi standard si accesul usor la serviciile din farmacii pentru toti romanii, indiferent de locul in care traiesc sau dimenisunea veniturilor", a declarat, potrivit NewsIn, directorul general al Help Net Farma Isabelle Iacob.

Potrivit acesteia, Help Net isi propune ca pana in 2010 sa opereze 200 de farmacii in tara, fata de 100 cate detine in prezent, iar investitia se cifreaza la 18 milioane de euro.

"Help Net detine 100 de unitati la nivel national, din care 50 sunt in Bucuresti. Compania isi propune ca pana in 2010 sa opereze 200 de farmacii in tara si sa se concentreze in continuare pe diferentierea prin calitatea serviciului. Investitia estimata pana in 2010 este de 18 milioane euro", a spus Isabelle Iacob.

Potrivit directorului HelpNet, rezultatul financiar a fost influentat pozitiv de orientarea strategiei de business spre activitati de educare, care au ca beneficiar principal clientul.

O alta investitie a companiei este proiectul intitulat Help Net Corporate University, in valoare de aproximativ 350.000 euro, "care sustine dezvoltarea echipei si conceptul invatarii continue".

"(...) Help Net a initiat un proiect inovator, intitulat Help Net Corporate University care sustine dezvoltarea echipei si conceptul invatarii continue. Profesionistii Help Net beneficiaza astfel de programe de dezvoltare cu perioada de un an, impartite pe teme specifice, sustinute de profesorii Facultatii de Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, lectori din invatamantul de stat si privat, precum si profesori de la universitati din Europa. Astfel, fiecare membru al echipei isi poate completa in mod potrivit gama de cunostinte. Proiectul are o valoare de aproximativ 350.000 euro anual (...)”, a declarat directorul general al Help Net Farma.

Conform reprezentantului Help Net, compania detine o cota de piata estimata la 3,6%, "in conditiile in care piata este fragmentata", la nivel national fiind active peste 4.900 de unitati.

Lantul de farmacii HelpNet a fost infiintat in 1998 si este parte a grupului Farmexim. Potrivit datelor companiei, pe langa produsele farmaceutice clasice Help Net ofera produse cosmetice, de igiena, medicatie naturista si alternativa, produse de frumusete.

Printre concurentii existenti pe piata romaneasca a farmaciilor se numara Centrofarm, Sensiblu, Catena, City Pharma.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri