Compania Rompetrol sustine ca nu a inregistrat pierderi majore din cauza ca si-a inchis doua benzinarii din cele 29 pe care le detine in Georgia, ca urmare a conflictului armat dintre Georgia si Rusia.
"Intre timp, compania Rompetrol Georgia a decis deschiderea statiei Zugdidi (vecinatate Abhazia), in timp ce statia Gori (vecinatate Osetia de Sud) va fi in continuare inchisa pana la clarificarea situatiei din zona. Activitatea Rompetrol Georgia se desfasoara si s-a desfasurat in permanenta in regim normal de lucru. Compania nu a inregistrat pierderi majore, reusind sa administreze cu succes operatiunile in aceasta perioada dificila si sa fie atat un furnizor stabil in piata de profil, cat si un factor de stabilitate civica", potrivit datelor furnizate luni agentiei NewsIn de Rompetrol.

De asemenea, reprezentantii companiei mai spun ca activitatea Grupului Rompetrol nu a fost afectata de inchiderea celor doua porturi din Georgia, Batumi fiind redeschis vineri, 15 august, iar prin Kulevi nu sunt derulate niciun fel de operatiuni.

Compania petroliera de stat KazMunayGaz din Kazakhstan detine 75% din compania Rompetrol.

Premierul kazah Karim Masimov a ordonat la 11 august 2008 suspendarea transporturilor de petrol prin portul georgian Batumi, de la Marea Neagra, ca urmare a conflictului armat dintre Georgia si Rusia.

KazMunayGaz a devenit, in februarie 2008, singurul actionar al terminalului petrolier din portul Batumi, dupa ce a cumparat pachete de actiuni de la partenerii sai.

Rompetrol miza, de altfel, pe portul georgian pentru aprovizionare, in cadrul unor proiecte comune cu KazMunayGaz.

Compania energetica de stat Socar din Azerbaidjan anuntase, de asemenea, acum doua saptamani, ca a suspendat livrarile de petrol si de produse petroliere rafinate prin Batumi si prin alt port georgian, Kulevi, care are o capacitate cat jumatate din cea din Batumi.

Socar foloseste ambele porturi pentru exportul de titei si de produse petroliere rafinate.
Batumi are o capacitate de 10 milioane de tone pe an, respectiv 200.000 de barili/zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri