Piata conservelor din carne va avea un ritm de crestere de 5% anul acesta, a declarat Adrian Gaspar, directorul general al Scandia Romania, conform Newsin.
Reprezentantul companiei a mai spus ca pentru 2008 Scandia isi propune "atacarea" pietelor externe, in special tarile in care exista comunitati puternice de romani.

"Scandia a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 50 milioane de euro, avand o cota de circa 65% din punct de vedere valoric pe segmentul de pateu, fiind astfel lider pe piata locala, si de peste 50% la conservele din carne. Pentru acest an, prioritatea o constituie mentinerea cotelor cel putin la nivelurile actuale pe plan intern", a precizat Adrian Gaspar.

Potrivit acestuia, cel mai vandut produs al companiei este pateul Bucegi, cu o pondere importanta in cifra de afaceri a companiei.

Principalii competitori sunt Orkla Foods, Hame, Mandy Foods si Vascar Vaslui.

Referitor la asigurarea materiei prime pentru conservele din carne, Adrian Gaspar spune ca aproximativ 80% din aceasta provine din import, din tari precum Germania, Italia, Spania, Ungaria sau Austria.

"Piata romaneasca s-a dezvoltat si imbunatatit din punct de vedere al furnizorilor. Daca, pana recent, peste 85 % din materia prima era importata, in acest moment, sub 80 % din materia prima vine din afara", a precizat Gaspar.

In ceea ce priveste exporturile, Scandia Romana exporta "in tari cu comunitati importante de romani, precum Spania si Italia, dar si alte tari, precum Anglia, Germania, Grecia si chiar Irlanda. Daca acum livrarile la export sunt de aproximativ 750 de tone pe an, pentru viitor strategia de dezvoltare a societatii are in vedere concentrarea asupra exporturilor ", a mai adaugat reprezentantul companiei.

Scandia Romana a anuntat ca va investi pana in 2009 peste 30 de milioane de euro intr-o noua fabrica, la Sibiu, care va avea doua unitati de productie, una de mezeluri si una de conserve.

"Termenul de finalizare a lucrarilor este aprilie 2009, productia urmand sa inceapa in vara anului 2009 ", au precizat reprezentantii companiei.

Viitoarea unitatea producatoare de mezeluri va realiza 10 tone pe schimb, capacitate care se va tripla in decurs de un an, iar unitatea de conserve va avea o productie de 100 de tone pe zi. Actuala fabrica Scandia are o capacitate de 2.000 de tone pe luna in ceea ce priveste sectorul de conserve.

In prezent, compania are peste 900 de angajati si produce diferite sortimente de conserve, impartite in patru categorii: pateu , cu marcile Pate Sibiu, Pate Bucegi, Pate Sadu, conserve de carne, cu marcile Carne Sibiu, Carne Bucegi, sunca Augusta, sunca Paltinis, crenvursti Cardinali si mancaruri traditionale precum tocanita, ciolan cu fasole, ciorba de burta, sarmale, costita cu fasole, carnaciori cu fasole, ciorba de vacuta, ciorba de pui, ciorba de fasole .
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri