Lantul de restaurante tip fast-food Burger King a deschis in luna decembrie, dupa 9 luni de la intrarea pe piata locala, cel de-al cincelea restaurant al retelei din Romania, in Capitala, au declarat miercuri reprezentantii companiei.
Cu o capacitate de 120 mp, restaurantul se afla situat in zona de foodcourt din centrul comercial Cora Pantelimon. "Depasind previziunile anuntate la intrarea pe piata din Romania, de patru restaurante Burger King in 2008, ne vom continua planul de extindere anul viitor si in provincie prin deschiderea primului restaurant din afara Capitalei. Restaurantul va fi deschis in Constanta in centrul comercial Carrefour (Tom)", sustin reprezentantii Atlantic Restaurant, compania care detine franciza Burger King pentru Romania.

Potrivit acestora, in medie, pe zi, 1.000 de persoane trec pragul unui restaurant Burger King, cel mai mare numar de clienti inregistrandu-se in primul restaurant deschis pe piata locala, cel din Baneasa Shopping City, urmat de restaurantul din Cora Lujerului.

Burger King este al doilea lant de restaurante cu servire rapida, ca marime, din lume, din luna aprilie aflandu-se si pe piata din Romania.

Compania romaneasca Atlantic Restaurant System este controlata de oamenii de afaceri Eli Davidai si M. Nasta si a incheiat un acord cu Burger King Europe pentru dezvoltarea la noi in tara a brandului american de fast food-uri. Atlantic Restaurant System a deschis primul restaurant Burger King din Romania in centrul comercial din Capitala, Baneasa Shopping City, in primavara lui 2008 si are in plan extinderea retelei cu inca noua unitati pana la sfarsitul anului 2009.

Potrivit reprezentantilor companiei, investitia medie intr-un restaurant Burger King se ridica la circa 250.000 euro. Compania Burger King opereaza in prezent peste 11.500 de restaurante in 69 de tari printre care Spania, Germania, Turcia, dar si in SUA. Aproximativ 90% din restaurantele brandului american sunt operate prin francize independente, multe dintre acestea apartinand de zeci de ani unor afaceri de familie.

In anul fiscal 2007, compania a raportat venituri de 2,234 miliarde dolari, in crestere cu 9% comparativ cu anul anterior. La 18 mai 2006 Burger King a devenit o companie listata public la Bursa de Valori de la New York.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri