Conducerea Takata-Petri Romania a anuntat ca va concedia peste 220 de angajati de la Fabrica de Centuri pe care o detine in Zona Industriala Vest din Arad, din cauza crizei financiare mondiale, care a afectat progresiv industria producatoare de componente auto in intreaga lume.
Conform unui comunicat al Takata-Petri Romania, personalul angajat la fabrica de volane va fi mentinut. „Dupa cum stim cu totii, in ultimele trei luni criza financiara mondiala a afectat progresiv industria producatoare de componente auto in intreaga lume. In ultimul timp insa, aceasta situatie de recesiune s-a acutizat in asa masura incat companiile din aceasta industrie sunt puse in situatia de a lua masuri drastice pentru a reusi sa se adapteze unei piete pe care cererea a atins valori tot mai mici. Din nefericire, compania Takata - Petri nu este o exceptie“, se arata in comunicatul companiei, potrivit NewsIn.

De asemenea, in comunicat se mai mentioneaza ca in ultimele trei luni, conducerea companiei a dezvoltat o strategie de raspuns la scaderea progresiva a comenzilor de productie, in cadrul careia a redus toate cheltuielile suplimentare, a blocat angajarile si a reorganizat procesul de productie prin reducerea timpului de munca.

„Toate aceste masuri s-au luat prin intelegere cu sindicatul reprezentativ la nivel de unitate, actionand astfel cu scopul clar de a mentine cat mai mult posibil locurile de munca ale angajatilor nostri si de a ne pastra astfel oamenii in cadrul companiei. Cu toate acestea evolutia pietei nu arata nici o imbunatatire, astfel incat ne vedem nevoiti sa reducem aproximativ 223 locuri de munca in Fabrica de Centuri. Procesul de reducere va incepe imediat si va respecta toate etapele prevazute de lege“, se mai precizeaza in comunicat.

Conducerea unitatii din Arad sustine ca, desi comenzile au scazut si pentru Fabrica de Volane, in aceasta unitate va fi mentinut personalul existent, „intrucat sunt asteptate proiecte noi sa intre in fabricatie pana la sfarsitul acestui an“.

„In continuare vom monitoriza atent evolutia pietei si vom cauta, impreuna cu Sindicatul din cadrul companiei, solutii pentru a reduce la minim impactul acestei crize economice asupra angajatilor companiei noastre“, se mentioneaza in incheierea comunicatului.

Takata-Petri Romania a fost infiintata in anul 1996 si avea peste 4.000 de angajati. Takata Petri conduce activatea europeana a Takata Corporation Tokyo, unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme de siguranta pentru industria de automobile. Portofoliul de produse al companiei include volane, airbaguri, centuri de siguranta, interioare de masini, scaune pentru copii, electronica si senzori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri