Casa de avocatura Tuca Zbarcea&Asociatii, care a depasit bariera de 20 de milioane de euro in ceea ce priveste valoarea onorariilor facturate si veniturile realizate in 2008, isi propune crestere zero pentru acest an.
Conform datelor furnizate de reprezentantii casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, onorariile facturate in 2008 s-au ridicat la 23.572.074 euro (cu TVA inclus), iar incasarile la 21.449.275 euro (cu TVA inclus).

„Per ansamblu, in 2008 am emis cu 45% mai multe facturi decat in 2007, pe fondul cresterii numarului de proiecte in care am fost implicati dar si extinderii portofoliului de clienti”, a declarat Gabriel Zbarcea (foto), Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Firma a anuntat ca rezultatele financiare nu includ veniturile realizate de biroul secundar de la Cluj-Napoca, care opereaza in asociere cu Nistorescu, Somlea & Asociatii.

Conform declaratiilor reprezentantilor Tuca Zbarcea & Asociatii, principalele domenii care au contribuit la realizarea cifrei de afaceri in 2008 au fost fuziunile si achizitiile, corporate, litigiile si arbitrajele internationale, real estate.

„Pentru 2009, ne-am bugetat o crestere de 0%, date fiind vremurile incerte pe care le traversam. Ne asteptam ca litigiile, proiectele de concesiune si infrastructura, cele de dreptul muncii, energie si arbitrajele internationale sa detina o pondere importanta in veniturile noastre din 2009”, a precizat Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Pentru comparatie, casa de avocatura Musat & Asociatii, fondata de Gheorghe Musat, a inregistrat in anul 2008 o cifra de afaceri de peste 18,5 milioane de euro si un profit de 10 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul precedent.

Reprezentantii Tuca Zbarcea & Asociatii au mai declarat ca printre obiectivele imediate se numara consolidarea expertizei in insolventa si intarirea departamentului financiar-bancar prin recrutarea de profesionisti in aceste domenii.

Tuca Zbarcea & Asociatii are o echipa formata din 83 de avocati, dintre care 16 sunt parteneri si 42 de membri ai staff-ului administrativ. Firma detine un portofoliu cu peste 400 de clienti.

Printre cele mai reprezentative proiecte gestionate de Tuca Zbarcea & Asociatii in anul 2008 se numara Erste Bank/BCR, BRD - Groupe Société Générale, Banca Transilvania: asistenta in privinta vanzarii participatiei detinuta de actionari in cadrul Asiban S.A., o companie de asigurari din Romania din topul primelor 10. Valoarea tranzactiei s-a cifrat la 350.000.000 euro si a reprezentat cel mai important proiect finalizat in sectorul de asigurari din Romania in 2008.

De asemenea, Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat Erste Bank / Banca Comerciala Romana (BCR in procedurile privind listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in conformitate cu reglementarile cu privire la listarile internationale. Operatiunea a reprezentat, pentru Erste Bank, a treia listare pe o piata reglementata din UE, dupa listarea la Bursa de la Viena si Praga. In Romania, listarea Erste Bank a constituit prima listare a unei companii internationale (la categoria International).

Echipa de avocati a oferit asistenta juridca companiei CEZ Romania in procedurile de achizitie a doua proiecte eoliene de la Fantanele si Cogealac, in Dobrogea, urmare a unei tranzactii cifrata la 250.000.000 euro. Acestea vor forma cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, avand o capacitate de 600 MW, reprezentand aproximativ dublul capacitatii de extindere a celui mai mare parc eolian existent acum in Europa si aproape triplu fata de cel mai mare parc eolian operational in prezent in Europa.

Casa de avocatura a oferit aisitenta juridica grupului Voestalpine in vederea dezvoltarii unui important proiect de tip greenfield in sud-estul Romaniei, urmare a unei investitii estimate la 7-7 milioane de euro. Serviciile au inclus asistenta cu privire la toate aspectele relevante in materie de fuziuni si achizitii, drept imobiliar, dreptul mediului, drept comercial, dreptul concurentei si ajutoare de stat aferente acestui proiect.

De asemenea, echipa Tuca Zbarcea & Asociatii a asistat clientul cu privire la achizitia mai multor terenuri in Dobrogea, in valoare de aproximativ 180.000.000 euro si in semnarea Memorandumului de Intelegere cu Guvernul Romaniei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri