Aare-Tessin Ltd for Electricity, membra a grupului Alpiq Holding Ltd., a preluat compania romaneasca de furnizare a energiei electrice EHOL Distribution.
Tranzactia aferenta a fost incheiata la data de 1 iulie 2009, iar valoarea nu a fost facuta publica.

EHOL are un portofoliu extins de clienti din sectorul industrial in Romania. Odata cu aceasta achizitie, Alpiq a devenit unul dintre primii trei furnizori de energie electrica pentru clientii finali din Romania si si-a consolidat pozitia pe piata de distributie a energiei electrice din sud-estul Europei.

Ca urmare a achizitiei societatii Buzmann Industries in 2007, Alpiq Holding Ltd. si-a extins operatiunile de vanzari in Romania. Concernul elvetian de distributie a energiei electrice a preluat furnizorul roman de energie EHOL Distribution S.R.L. la data de 1 iulie 2009. Partenerii contractuali au convenit sa nu dezvaluie pretul tranzactiei.

EHOL Distributio, cu sediul in Bucuresti, are 13 angajati si furnizeaza energie catre clienti medii si mari din sectorul industrial si companii de distributie.

EHOL are o cota de piata semnificativa pe segmentul clientilor finali si furnizeaza de asemenea servicii energetice in domeniul furnizarii datelor privind masurarea energiei electrice.

Pe segmentul clientilor finali, EHOL va functiona impreuna cu societatea Buzmann Industries, care desfasoara operatiuni pe segmentul clientilor industriali medii. Intregul portofoliu de vanzari din Romania al societatii Alpiq va fi optimizat in cooperare cu Atel Romania, distribuitorul angro in Romania al societatii Alpiq.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri