Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) analizeaza acordarea unei finantari de 80 de milioane de euro procesatorului de seminte oleaginoase Expur din Romania, pentru dezvoltarea operatiunilor de productie.
Conducerea BERD va discuta furnizarea finantarii pe 1 septembrie, a anuntat institutia financiara, potrivit Mediafax.

Fondurile vor fi acordate prin intermediul a doua imprumuturi sindicalizate catre banci comerciale. Finantarea va permite Expur cresterea capacitatii de productie, a eficientei si calitatii si a numarului de produselor, precum si a cotei detinute pe piata din Romania.

Imprumutul din partea BERD va facilita dezvoltarea pietei din Romania si a concurentei, prin introducerea unor noi produse.

Expur desfasoara activitati de achizitie, presare si procesare a semintelor de floarea soarelui si de rapita, pentru piata din Romania, dar si pentru export. Compania are sediul central in Bucuresti si detine fabrici de procesare in Urziceni si Slobozia.

Produsele companiei includ ulei de floarea soarelui destinat consumului uman, alimente din seminte de floarea soarelui si de rapita, precum si biodiesel.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri