Kaufland Romania va construi un magazin la Drobeta-Turnu Severin, pe un teren de doua hectare achizitionat de la firma Unicons, potrivit unui anunt al vanzatorului.
Actionarii firmei Unicons au aprobat vanzarea catre Kaufland a terenului cu o suprafata de 24.177 metri patrati, la un pret de 456 lei metrul patrat, ceea ce reprezinta o valoare de achizitie a terenului de peste 11 milioane de lei, potrivit Mediafax.

Kaufland a deschis in acest an opt magazine, ajungand la un numar total de 53 la nivel national.

Investitia medie intr-un hipermarket Kaufland este de 8-10 milioane de euro, numarul mediu de angajati pe unitate fiind de 150 de angajati.

Totodata, Kaufland va construi un centru logistic pentru produse alimentare si nealimentare in comuna Mihai Viteazu din judetul Cluj, cu o suprafata totala construita de peste 125.000 de metri patrati.

Retailerul mai detine un centru logistic, la Ploiesti, cu o suprafata totala de 75.000 de metri patrati, care aprovizioneaza in prezent toate magazinele retelei din Romania.

La inceputul lunii iunie, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a aprobat un imprumut de 150 de milioane de euro catre Kaufland, pentru finantarea expansiunii retelei de hipermarketuri cu profil de discount in Romania si Bulgaria. Valoarea totala a proiectului de extindere a retailerului este 300 de milioane de euro.

Potrivit institutiei financiare, imprumutul va fi utilizat pentru constructia si operarea a 20 de magazine in Romania si 13 in Bulgaria, care vor fi deschise in special in orasele mici.

Grupul Schwarz, proprietarul retailerului, mai este prezent pe piata romaneasca prin discounterul Lidl Romania.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri