Lantul de magazine MiniMax, controlat de Mercadia Holland BV, compania de retail a omului de afaceri Dinu Patriciu, redeschide saptamana aceasta trei magazine in Alba-Iulia, in urma unor investitii de 750.000 de euro.
"MiniMax Discount continua expansiunea nationala si inaugureaza trei unitati in municipiul Alba-Iulia, rezultatul unor reamenajari de spatii operate anterior de reteaua Spar in strazile Regele Ferdinand, Primaverii si Toporasilor pe suprafete de vanzare de 531 mp, 512 mp si respectiv 651 mp", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de companie.

Magazinele, care ofera 2.000 de articole in special alimentare si de uz personal, reprezinta spatii comerciale, in sistem de autoservire, cu 4 case de marcat si locuri de parcare.

In prezent, numarul total al salariatilor MiniMax este de peste 650. La finalul lunii octombrie, reteaua va numara 36 de unitati.

Administratia centrala a companiei se afla in Bucuresti, unde dispune de un depozit de 15.000 mp, spre a face fata deservirii intregii retele MiniMax Discount, care mai include 32 de filiale in: Agnita, Arad, Avrig, Bacau, Braila, Buzau, Calan, Calarasi, Campulung Muscel, Cernavoda, Cisnadie, Hunedoara, Mangalia, Oltenita, Oravita, Pascani, Pucioasa, Ramnicu Sarat, Rasnov, Sebes, Sinaia, Slatina (2), Stefanesti, Targoviste, Titu, Tulcea, Turnu Magurele, Urziceni, Vaslui, Victoria si Vulcan. Stadiul final al retelei vizeaza deschiderea a peste 100 de magazine.

Grupul Mercadia Holland BV detine pachetele majoritare ale companiilor Mic.Ro Retail, Bet Cafe Arena si iLearn. Mic.ro Retail si-a inceput activitatea pe piata romaneasca de retail in luna aprilie a acestui an, prin lansarea unei retele de magazine de proximitate. In prezent, reteaua Mic.ro are 76 de unitati comerciale in capitala si are in plan deschiderea a 300 de magazine pana la finalul anului. Bet Cafe Arena, lansata in 2010, activeaza in industria jocurilor de noroc - in prezent fiind deschise 70 de astfel de cafenele pe intreg teritoriul tarii - iar iLearn, este o companie infiintata anul acesta, care ofera servicii de consultanta in domeniul resurselor umane.

Afla aici mai multe detalii despre tranzactia prin care MiniMax a fost cumparata de catre Dinu Patriciu.

Citeste un interviu acordat de Dan Ionescu, CEO-ul Mercadia Holland BV, in exclusivitate pentru Wall-Street.ro: Din Cenusareasa, Patriciu vrea sa faca Mic.Ro vedeta retailului romanesc.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri