Compania de administrare a fondurilor Axxess Capital a lansat un nou fond de investitii, Emerging Europe Accession Fund (EEAF), destinat tarilor Europei de Sud-Est, inclusiv Romaniei, cu o capitalizare de 150 de milioane de euro.
EEAF va investi in companii private din Europa de Sud-Est, fiind concentrat indeosebi pe tarile din Uniunea Europeana, respectiv Romania, Bulgaria, Turcia, dar si pe statele candidate la aderarea la spatiul european.

Fondul va cauta investitii de 5-20 de milioane de euro pe proiect, in companii din sectorul serviciilor business to business, productie, logistica, distributie, servici financiare, de sanatate si IT&C.

EEAF este al treilea fond de private equity manageriat de Axxess Capital, companie care a administreaza Romanian American Enterprise Fund si Balkan Accession Fund.

Potrivit fondului de investitii, tinta de calitalizare a EEAF este de 150 de milioane de euro, iar prima inchidere a avut loc la 94 milioane de euro. Principalii investitori ai fondului sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Fondul European de Investitii, Acquina Partners - un investitor institutional fondat in Elvetia, precum si Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre si DEG - companie germana de investitii si dezvoltare, precum si alti investitori individuali din Statele Unite ale Americii.

Noul vehicul de investitii va fi condus de Horia Manda (foto), managing director al Axxess Capital, iar echipa include specialisti in investitii cu experienta in regiune, care vor opera din birourile din Bucuresti, Sofia si Istanbul.

Prin intermediul fondurilor administrate, Axxess Capital a realizat mai multe tranzactii in Romania, printre care investitia la Frigotehnica, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de echipamente frigorifice, Capa Finance (institutie financiara nebancara), Industrial Access (companie de inchirieri de echipamente) si Eco Energ Lemn (firma care produce microbrichete din deseuri lemnoase).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri