Cifra de afaceri a Cotnari a scazut in primele noua luni cu 3-4%, pe fondul ploilor abundente din acest an, dar producatorul de vin estimeaza ca va recupera declinul in ultimul trimestru, urmand sa incheie 2010 cu afaceri similare celor de anul trecut, de 25-27 milioane euro, informeaza Mediafax.
"In primele noua luni am avut o productie de aproape sase milioane litri de vin si am vandut 7,5 milioane sticle, cu 5-6% mai putin decat in 2009. Am avut si soiuri care au produs mai putin. Pierderile din timpul culesului au contribuit la aceasta scadere. In ceea ce priveste afacerile, acestea au fost mai mici cu 3-4%, dar speram sa recuperam aceasta pierdere in ultimul trimestru si sa incheiem anul cu afaceri similare celor din 2009, de 25-27 milioane euro", a declarat presedintele Directoratului Cotnari, Constantin Deleanu.

Anual, compania vinde zece milioane de sticle de vin.

Pana la sfarsitul anului, producatorul de vin va investi trei milioane de euro pentru defrisarea a 240 de hectare de vita de vie, care vor fi replantate in aceasta toamna si in primavara anului viitor.

In 2011, Cotnari va aloca alte 2,5 milioane euro pentru defrisarea si replantarea a inca 200 de hectare de vita de vie.

"In ultimii trei ani au fost replantate 700 de hectare de vita de vie, iar pana la sfarsitul anului si in 2011 vom investi 5,5 milioane euro in alte 440 hectare. O parte din bani reprezinta fonduri europene, prin programele de reconversie si dezvoltare", a mai spus Deleanu.

Totodata, compania va derula in ultimul trimestru al acestui an campanii de promovare pentru care va aloca doua milioane de euro.

Cotnari detine o fabrica de productie si imbuteliere a vinului in localitatea cu acelasi nume in care a investit din 2006 si pana in prezent zece milioane de euro.

Compania are 1.700 de hectare de vita de vie si 350 de salariati, la care se adauga 1.000 de angajati sezonieri in vremea culesului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri