Cifra de afaceri a producatorului de vin Cotnari a fost in acest an de 25 milioane de euro, similara cu cea din 2009, in timp ce exporturile au crescut cu 15%, a anuntat compania, conform Mediafax.
Vanzarile au depasit zece milioane de butelii cu vin.

Potrivit companiei, interesul pentru vinul Cotnari a venit atat de pe piata europeana, cat si de pe pietele din SUA, Canada, Japonia, Rusia si China.

In acest an, producatorul a replantat 240 de hectare cu vita de vie, urmand ca anul viitor sa mai replanteze alte 350 de hectare si sa continue modernizarea hrubelor.

Pe langa soiurile consacrate (Grasa de Cotnari, Francuta, Tamaioasa Romaneasca si Feteasca Alba), Cotnari are in podgorie in acest moment 105 hectare cu Feteasca Neagra si 40 de hectare cu Busuioaca de Bohotin.

Peste doi ani compania isi propune sa introduca pe piata vinuri rosii si roze DOC.

Cotnari detine o fabrica de productie si imbuteliere a vinului in localitatea cu acelasi nume in care a investit din 2006 si pana in prezent zece milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri