Guvernul interzice etnobotanicele. Producatorii si comerciantii risca amenzi de pana la 100.000 lei si inchisoare de pana la 8 ani, scrie 9AM.ro.
Sanctiunile vor fi introduse odata cu stabilirea unei definitii clare a notiunii de "substitut" care permite fabricarea produselor etnobotanice, releva proiectul ordonantei de urgenta privind combaterea etnobotanicelor. Magazin cu etnobotanice langa un centru de dezintoxicare.

Denumit proiect "privind interzicerea substitutelor in vederea asigurarii sanatatii si a protectiei populatiei", documentul se bazeaza pe reglementarile adoptate de Polonia in noiembrie 2010, prin care au fost interzise atat fabricarea si introducerea pe piata a unor astfel de substante, cat si functionarea magazinelor care le comercializeaza.

Prin acest act normativ, Guvernul va defini notiunea de "substitut" drept orice substanta de origine naturala sau sintetica, in orice stare fizica, sau orice produs, planta, ciuperca sau parti ale acestora care poate fi utilizata pentru a produce efecte psihoactive si/sau are un impact negativ asupra starii de sanatate individuala sau colectiva ori asupra comportamentului social si care nu este reglementata de alte dispozitii legale in vigoare.

Ordonanta va interzice producerea, fabricarea, comercializarea, distribuirea, punerea la dispozitie, inclusiv cu titlu gratuit, transmiterea, intermedierea transmiterii, detinerea, introducerea in Romania, importul, publicitatea si promovarea de orice fel si prin orice mijloace, inclusiv electronice, a substitutelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri