Premierul Emil Boc a declarat ca o crestere a pensiilor in cursul anului 2012 depinde de situatia economica a tarii si ca nu poate sa faca nicio promisiune pana nu are prognozele pe anul viitor, transmite Mediafax.
Intrebat, vineri, pe centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relatia est, Valcele - Apahida, in ce masura ar putea creste pensiile, anul viitor, Boc a raspuns ca "totul depinde de economie".

"Totul depinde de economie, oameni buni. Nu putem face niciun fel de promisiune, niciun fel de afirmatie pana cand nu avem prognozele pentru 2012. Am castigat cu grele suferinte din partea romanilor stabilitatea asta macroeconomica. Stam mai bine si din punctul de vedere al datoriei ca procent in PIB, fiind la 31,5 la suta dupa primele sase luni, si din prisma deficitului bugetar, mai bine decat unele tari din UE", a spus premierul.

Potrivit acestuia, politicienii de la putere nu au dreptul sa compromita stabilitatea economica si viitorul tarii cu masuri populiste.

"N-au voie politicienii, nici cei care sunt la putere astazi, nici cei care vor fi peste 4-8 ani, sa sacrifice stabilitatea economica a Romaniei, pentru ca a da ceea ce nu se poate nu inseamna altceva decat sa compromiti viitorul tarii. Deci, ceea ce va fi posibil din punct de vedere economic se va acorda, sub rezerva mentinerii stabilitatii economice a tarii si a sigurantei ca ceea ce exista se poate acorda in fiecare luna, pentru ca ceea ce au facut cei din opozitie in 2008 a fost sa mareasca peste noapte salarii si pensii care nu mai puteau fi date de luna urmatoare", a conchis Emil Boc.

Potrivit Strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2012-2014 publicate de Ministerul Finantelor in 11 august, Guvernul va bloca pana in anul 2014 majorarea unor pensii, programata prin Legea pensiilor sa fie aplicata anul viitor, motivand ca lipsa unui "cadru sustenabil" de aplicare a legii va creste deficitul bugetului asigurarilor sociale de stat si poate avea consecinte grave in plata drepturilor sociale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri