"Nu avem date in acest moment, dar oricand este posibil sa se intample acest lucru din cauza competitiei globale", a spus Boc, potrivit Mediafax.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, referindu-se la situatia de la Jucu, ca este vorba despre un fenomen la care Romania trebuie sa se astepte, avertizand ca inchiderile potentiale nu se pot referi numai la fabrica din aceasta localitate, ci si la alte industrii.

Basescu, despre plecarea multinationalelor din Romania: V-am spus eu!

Basescu, despre plecarea multinationalelor din Romania: V-am spus eu!

El a spus ca exista si riscul pierderii actualilor potential investitori.

Citeste si:

Consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, a declarat insa ca Guvernul nu a primit pana in prezent vreo informare privind intentia unei alte companii, dupa Nokia, de a parasi Romania sau de a inchide o platforma de productie din tara, dar riscul unei delocalizari exista in conditii globale.

Grupul finlandez Nokia a anuntat joi ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Nokia inchide fabrica de la Jucu [UPDATE5]

Nokia inchide fabrica de la Jucu [UPDATE5]

Procedurile de inchidere a fabricii vor fi derulate pana la sfarsitul anului.